Ez a kép még májusban, fél órával a lézeres szemműtétem előtt történt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján.

Ezúton is köszönöm a klinika munkatársainak és a műtétet végző dr. Kiss Hubának a profizmust, emberséges hozzáállást! Nem igaz, hogy Magyarországon nincsenek jó orvosok, és az sem igaz, hogy magánban minden jobb! Sőt…

Nem titok, nem szégyellnivaló és egyáltalán nem rossz dolog, ha az ember tájékozódik, vagy másodvéleményt kér… Elmesélem a tapasztalatomat: a műtét előtt elmentem én is az egyik legnevesebb, legnagyobb budapesti lézeres szemműtét központba is. Nem tudok (és nyilván nem is lehet) általánosítani, hogy más helyen, más orvosnál mi lett volna, de a szemészeti klinikán történt vizsgálattal összevetve az a tapasztalatom: ezen a puccos, csak ezzel foglalkozó, menő magánklinikán közel sem volt olyan alapos a műtét előtti vizsgálat, mint Kiss Huba doktornál az állami egészségügyben (bár ezért a műtétért ott is fizetni kell, nem a TB finanszírozza).

Sőt, ami a legszomorúbb és legdöbbenetesebb, tájékozottan mentem oda, konkrét kérdéseimre azonban félrevezettek, több szakember hazudott a műtét potenciális szövődményeiről a magán helyen. Szerettem volna látni a kockázatokról szóló végleges tájékoztató nyilatkozatot, amit alá kell majd írnom később, de nem akarták megmutatni és odaadni, mert azt csak a műtét napján kapom meg és írhatom alá. Elég abszurd és elfogadhatatlan, miért rejtegetik előlem? Végül később sikerült megkapnom a tájékoztató nyilatkozatot, amiben már benne volt (!) az a hosszútávú szövődmény, amit élőben letagadtak nekem… Korrektnek nem nevezném ezt.

Így hát nem a magánklinikán végezték a műtétet, és nem is azt a műtéti típust választottam-választottuk, amit magánban javasoltak. Jó döntés volt a műtét, megérte, teljesen jól vagyok. Bátran ajánlom a Szemészeti Klinikát és dr. Kiss Huba doktor urat! Alapos, és ő korrekt, őszinte felvilágosítást adott a műtéti típusokkal kapcsolatban. Jó, hogy vannak még ilyen orvosok és nem ment mindenki külföldre.

Írjon, ossza meg most!

Gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárások!

Rólunk

Partnereink számára átfogó, magas színvonalú, hosszútávú együttműködést kínálunk egynapos szemsebészeti

tovább »